Vrienden, familie en opdrachtgevers reageerden vol ongeloof op onze plannen. Drie maanden overwinteren in Spanje? Met de kinderen? En hoe doe je dat dan met werk? Word je niet gek van zoveel bezoek? En waar betaal je dat dan van?

Tuurlijk, de rekening voor onze Villa Felderhof 2.0 was wel even slikken en tegen de reis van ruim 2300 kilometer zagen we ook wel op. En wat als we heimwee kregen? Of de kinderen het niet leuk zouden vinden? En wat als ik niet voldoende werk binnen zou hengelen?

Alle onrust leek voor niets, want jemig… wat hebben we genoten. Ook kreeg ik voldoende klussen via de elektronische post. Lang leve het internet!

Spanje

En toch knaagde er iets.

Ik miste het persoonlijke contact met mijn opdrachtgevers enorm. Hun drive, passie en energie om branches te veranderen, verbeteren en verbazen. Dat voel je niet via de mail.

Toen bedacht mijn grote liefde dat iemand met wie hij jaren terug had samengewerkt, nu een hotel runde in een kasteel in Zuid-Spanje. Dat bleek om de hoek te zijn van onze tijdelijke casa en een afspraak was snel gemaakt. Intussen had ook mijn drang tot creativiteit het kookpunt bereikt en ik besloot mijn eeuwige nieuwsgierigheid ermee te combineren.

Spanje met schapen

Het format ‘Ik Vertrok’ was geboren. In deze serie interviews deel ik de passie, lessen en geluksmomenten van mensen die huis en haard verlieten om te ondernemen in een onbekend buitenland. Uit mijn comfortzone, zo vóór de camera in plaats van erachter, maar het beviel me stiekem wel. Het editen van de video’s (alweer jaren geleden dat ik dat deed) ging ook soepel en de overvloedige reacties waren heel positief. Alsof het zo moest zijn…

Dit overwinter-avontuur heeft me geleerd dat het mogelijk is om even los te komen van ‘het systeem’, dat alles wel losloopt en je nog veel minder spullen nodig hebt dan je in eerste instantie denkt. En ik realiseer me dat deze trip – ondanks bepaalde onzekerheden – waanzinnig veel waardevols heeft gebracht. Niet alleen qualitytime met vrienden en familie, de energie van de Spaanse zon, rust en ruimte en prachtige vergezichten, maar ook nieuwe vaardigheden en inspirerende ontmoetingen met onbekenden.

Ik ben rijker dan toen ik vertrok.

Zonsopgang Andalusie

Daar hou ik dus van: zo’n happy end. En ik kijk nu alweer uit naar het volgende avontuur (wie daagt me uit?). Tegen jou wil ik zeggen: trek je stoute schoenen aan! Wie weet waar ze je naartoe brengen…

 

  • Heb je een leuke uitdaging voor me op marketing/communicatie/contentgebied?
  • Benieuwd naar de verhalen van Maryn, Joyce en Eva? Bekijk dan hieronder de eerste drie afleveringen van Ik Vertrok!
  • Ben of ken je een ondernemer (m/v) die graag zijn/haar verhaal deelt? Tip me dan via mail@onlein.nu.